CITROMTORTA KÖNNYÛ, HABOS...
sponsored links
A tévében láttam ezt a receptet is, egy Eric Lanlard nevû cukrászfiútól. Ez a fickó Franciaországból települt át Angliába, és biztos láttak benne valami különlegeset, hogy felkarolták és önálló mûsort kapott egy fõzõs tévécsatornánál. Mókás a kinézete, vicces a hülye frufruja, csillogó, színes fülbevalót és karórát visel, muris a franciás kiejtése és a helyszín is ahol fõz nagyon találóan van kiválasztva. Ráadásul a receptek jók és egyszerûek!
Lássuk a citromtortáját, amit igazán csak kevés változtatással készítettem el:
20 dkg kekszet zacskóba szedtem és a sodrófával apróra törtem. Közben felolvasztottam 15 dkg vajat és összekevertem a kekszmorzsával, majd a morzsalékot csatos tortaforma aljára nyomkodtam. Forró sütõben körülbelül 10 percet sütöttem, épp csak annyit, amennyitõl egy kis színt kapott és összeállt (õ nem sütötte, csak nyomkodta).
A krémhez habosra kevertem 25 dkg mascarponét 10 dkg cukorral, egy citrom reszelt héjával és levével és fél liter friss tejszínnel (szaladtam vele hazáig, nehogy vaj legyen belõle ebben a nagy melegben!).
Közben elkészítettem egy citrom curd-öt, vagyis citromos-tojásos ...