Citromtorta
sponsored links
Fogadjátok szeretettel vendég bloggerem, azaz Anya bejegyzését. Papa szülinapjára õ készítette a tortát, ezért úgy gondoltam, hogy a bejegyzést is õ írja meg. :)
Elkészítése
A tojásokat két edénybe széjjel választom. A sárgájához adok 5 evõkanál cukrot és habosra keverem, míg kis buborékok látszanak. A fehérjét habverõvel felverem keményre, mikor már majdnem kész, hozzá kell tenni 3 evõkanál cukrot. Ezután a sárgájához háromszorra hozzáadom a felvert fehérjét és ugyanígy a lisztet. Fakanállal óvatosan csomómentesre kavarom. Ezt a masszát az elõzõleg margarinnal kikent és kilisztezett formába öntöm. Elegyengetem, egy kicsit megrázogatom, hogy egyenletes legyen. Ezután az elõmelegített sütõbe közepes lángon (165C) 35 perc alatt megsül. Közben nem kell nyitogatni a sütõ ajtót (ha nem üveges akkor csak a sütési idõ vége fele nézzünk rá, mert ha korábban akkor összeesik).
2 ilyen tortát sütöttem.
2 ilyen tortát sütöttem.
A krémhez 25 dkg margarint ki kell keverni habosra. Az 50 dkg porcukorhoz 2,5 nagy citrom levét hozzáadva, addig kell keverni, hogy a cukor elolvadjon. Ezután a margarinhoz óvatosan, kis adagokba, kanalanként hozzá kell keverni a citromos cukrot. Azért óvatosan, mert a citromlé miatt a margarin kicsapódhat. Sok kevergetés, de fergeteges íz!
A tortákat ketté vágtam, az egyiknek a teteje került középre, az alsó részét máshoz használtuk. 3 lap közzé 2 réteg krém került. Körben szintén megkentem a krémmel és az oldalára darált kekszet tettem. Díszítéshez is a citromkrémet használtam.
A tortákat ketté vágtam, az egyiknek a teteje került középre, az alsó részét máshoz használtuk. 3 lap közzé 2 réteg krém került. Körben szintén megkentem a krémmel és az oldalára darált kekszet tettem. Díszítéshez is a citromkrémet használtam.
Hozzávalók 1 tortához: ...