Citromos áfonyás pite - paleo

2014-01-27

sponsored links





A látszat ellenére nem alakultam át teljesen paleos bloggá, továbbra is sütök-fõzök a családnak hagyományosan, de ha lehet, akkor olyat készítek, hogy ne  kelljen kétfélét fõzni. Ez a finom pite készült a hétvégén, ennek a sütinek is van egy nem paleos változata itt a blogon, ami nagy kedvenc a családban, recept itt. De ez is nagyon ízlett mindenkinek, még volt saját gyûjtésû erdei áfonyám a fagyasztóban, az került bele, nagyon finom lett:)

Hozzávalók:
15 dkg darált mandula
5 dkg tápióka keményítõ
5 dkg nyílgyökérpor
2 dkg erithrytol
6 dkg kókuszolaj (szilárd)

Töltelékhez:
20 dkg fagyasztott áfonya (kiengedés nélkül)
3 kisebb tojás
2 ek. tápióka keményítõ
0,7 dl citromlé
1 dl kókuszkrém
15 dkg erithrytol (ízlés szerint)
1 rúd vanília

Az alaphoz a száraz hozzávalókat elvegyítettem, majd a kókuszvajjal jól összedolgoztam, míg össze nem állt a tészta, nagyon jól formázható lett. Egy piteformába (kb. 21 cm) nyomkodtam a tésztát, egyenletesen, úgy, hogy legyen pereme is. Nedves kézzel szép simára lehet nyomkodni. 180 fokos sütõben 15 percig elõsütöttem az alapot, majd hagytam langyosra hûlni. A sütõt visszavettem 160 fokra. A töltelékhez az áfonyán kívül mindent összeturmixoltam, az édesítõt mindenki a saját ízlésének megfelelõen adagolja én szeretem, ha citrom íze érvényesül, de persze legyen enyhén édes. Az elõsütött alapba szórtam az áfonyát, nem kell felolvasztani, ráöntöttem a citromos folyadékot és 160 fokos sütõben megsütöttem, nekem most kb. 35-40 perc alatt lett kész, akkor jó, ha megmozgatva a formát, már nem folyik a massza, de nem baj, ha még remegõs picit, hûlés közben teljesen megszilárdul. Szerintünk nagyon finom és viszonylag egyszerû is elkészíteni, aki pedig nem paleos, süsse meg az eredeti változatot.


Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)


Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2014/01...

sponsored links

Keres?s