Citromos-vörösáfonyás keksz
sponsored links
Már le se merem írni, hogy Meyer citromos :D. De nem is ez a lényeg benne egyébként, hanem a búzadara. Igen, egy kicsi trükkel nemcsak ropogós textúrát lehet bevinni egy omlós vajas kekszbe, hanem a keksz állagának lerontása nélkül szuper aromákat is, bármilyen folyadékkal. Csináltam már búzadarás kekszeket, ilyet és ilyet, de a beáztatós ötlet a Meyer citromoktól jött: mivel nem olyan erõs az ízük, mint a sima citromnak, ezért úgy gondoltam több citromlevet kell bevinni a sütibe, hogy a finom, lágy aroma elõjöjjön, de úgy, hogy közben ne tegye tönkre a vajas keksz állagát. És mivel (meyer) citromlével mûködött, szerintem mûködik más folyadékkal is, a hétvégére tervben van egy whiskys-tejcsokis-karamellás keksz, majd tudósítok...
Hozzávalók: (kb 25 darabhoz)
12 dkg puha vaj
8 dkg cukor
15 dkg liszt
2 ek. búzadara
8 dkg cukor
15 dkg liszt
2 ek. búzadara
2 Meyer citrom lereszelt héja
2 ek. Meyer citromlé ( vagy 1-1 kanál citrom és mandarinlé, sima citromból elég a fele) ...