Citromos-túrós palacsinta vaníliasodóval

2017-03-30

sponsored links

Nem mondanám, hogy õrült nagy palacsinta rajongók vagyunk, de szeretjük és igazából pár darabbal jól is lakunk. De, ha már csinálok, akkor az legyen különleges. Jó, tudom... a sima lekváros, kakaós, fahéjas, túrós is finom, de azért néha nem árt variálni. A legtöbb édesség nálunk nyírfacukorral készül, így odafigyelve a kalóriákra. :)
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin márciusi számában is.









Citromos-túrós palacsinta vaníliasodóval
Hozzávalók 8 db-hoz
15 dkg teljes kiõrlésû liszt
2 evõkanál olvasztott vaj
2 tojás
1,5 dl tej
1,5 dl szódavíz
1 evõkanál nyírfacukor
1 csipet só

a töltelékhez:
40 dkg túró
4 evõkanál görög joghurt
1/2 citrom leve
1 citrom reszelt héja
3 evõkanál nyírfaporcukor

a sodóhoz:
2 dl tej
2 dl tejszín
4 tojássárgája
8 dkg nyírfacukor
1 vaníliarúd kikapart magjai

a tetejére:
10 dkg pirított szeletelt mandula

Elkészítés: 
A palacsintatészta hozzávalóit simára keverjük, 1/2 órát pihentetjük, majd kisütjük.
A töltelékhez a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a joghurtot, a citrom levét és reszelt héját, majd a nyírfaporcukorral édesítjük. Felhasználásig hûtõbe tesszük.
A sodó hozzávalóit elvegyítjük, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett 80 fokig hevítjük. Fóliával letakarjuk, és hûlni hagyjuk.
A palacsintákat megtöltjük a citromos túrótöltelékkel, bõven meglocsoljuk a vaníliasodóval, és a pirított mandulával meghintve tálaljuk.





Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/03/citro...

sponsored links

Keres?s