Citromos-túrós palacsinta vaníliasodóval
sponsored links
Nem mondanám, hogy õrült nagy palacsinta rajongók vagyunk, de szeretjük és igazából pár darabbal jól is lakunk. De, ha már csinálok, akkor az legyen különleges. Jó, tudom... a sima lekváros, kakaós, fahéjas, túrós is finom, de azért néha nem árt variálni. A legtöbb édesség nálunk nyírfacukorral készül, így odafigyelve a kalóriákra. :)
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin márciusi számában is.
Citromos-túrós palacsinta vaníliasodóval
Hozzávalók 8 db-hoz
15 dkg teljes kiõrlésû liszt
2 evõkanál olvasztott vaj
2 tojás
1,5 dl tej
1,5 dl szódavíz
1 evõkanál nyírfacukor
1 csipet só
a töltelékhez:
40 dkg túró
4 evõkanál görög joghurt
1/2 citrom leve
1 citrom reszelt héja
3 evõkanál nyírfaporcukor
a sodóhoz:
2 dl tej
2 dl tejszín
4 tojássárgája
8 dkg nyírfacukor
1 vaníliarúd kikapart magjai
a tetejére:
10 dkg pirított szeletelt mandula
Elkészítés:
A palacsintatészta hozzávalóit simára keverjük, 1/2 órát pihentetjük, majd kisütjük.
A töltelékhez a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a joghurtot, a citrom levét és reszelt héját, majd a nyírfaporcukorral édesítjük. Felhasználásig hûtõbe tesszük.
A sodó hozzávalóit elvegyítjük, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett 80 fokig hevítjük. Fóliával letakarjuk, és hûlni hagyjuk.
A palacsintákat megtöltjük a citromos túrótöltelékkel, bõven meglocsoljuk a vaníliasodóval, és a pirított mandulával meghintve tálaljuk.
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin márciusi számában is.
Citromos-túrós palacsinta vaníliasodóval
Hozzávalók 8 db-hoz
15 dkg teljes kiõrlésû liszt
2 evõkanál olvasztott vaj
2 tojás
1,5 dl tej
1,5 dl szódavíz
1 evõkanál nyírfacukor
1 csipet só
a töltelékhez:
40 dkg túró
4 evõkanál görög joghurt
1/2 citrom leve
1 citrom reszelt héja
3 evõkanál nyírfaporcukor
a sodóhoz:
2 dl tej
2 dl tejszín
4 tojássárgája
8 dkg nyírfacukor
1 vaníliarúd kikapart magjai
a tetejére:
10 dkg pirított szeletelt mandula
Elkészítés:
A palacsintatészta hozzávalóit simára keverjük, 1/2 órát pihentetjük, majd kisütjük.
A töltelékhez a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a joghurtot, a citrom levét és reszelt héját, majd a nyírfaporcukorral édesítjük. Felhasználásig hûtõbe tesszük.
A sodó hozzávalóit elvegyítjük, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett 80 fokig hevítjük. Fóliával letakarjuk, és hûlni hagyjuk.
A palacsintákat megtöltjük a citromos túrótöltelékkel, bõven meglocsoljuk a vaníliasodóval, és a pirított mandulával meghintve tálaljuk.