Citromos-túrós kiflik - dagasztás és kelesztés nélkül

2017-02-02

sponsored links


Ez a kis kifli is azok közé tartozik, melyet el kezd enni az ember és nem tud abbahagyni. Hogy is lehetne neki ellenállni, mikor a tésztája olyan pillekönnyû és puha, a túrós töltelék pedig annyira finom! Nem kell dagasztani és keleszteni, ezért igen hamar elkészül. A könyvemben papucsként van megcsinálva, de nekem most a kifli szimpatikusabb volt.

A férjem amikor meglátta a túrót a hûtõben, csillogó szemmel kérdezte, hogy: "Túrós batyut fogsz sütni?" ...és amikor azt válaszoltam, hogy most nem batyu lesz, hanem kifli... csalódott lett. Gyorsan hozzátettem, hogy majd meglátod, annyira finom lesz, hogy el fogsz tõle ájulni. :) Amikor megsült, egy ideig kerülgette a kifliket, majd megkóstolta... lopózva ette egyiket a másik után, végül megjegyezte, hogy: "Tényleg nem hazudtál, hogy el fogok ájulni tõle, annyira finom!" Még ilyet... hát, hazudtam én valamikor? :) De hogy feledékeny vagyok, az egész biztos: ezek a kis kiflik még decemberben készültek a téli szünetben és majdnem elfelejtettem feltenni a gyûjteményembe.

Hozzávalók a tésztához:
56 darab kiflihez
50 dkg finomliszt
2 dkg friss élesztõ
2,5 dl langyos tej ...

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2017/02/citromo...

sponsored links

Keres?s