Citromos torta
sponsored links
Egy igazán friss,üdítõ desszert ebben a hõségben.Fogyasztás elõtt egy nappal kell elkészíteni,ugyanis ennyi állás/puhulás kell neki :)
Hozzávalók:
-1/2 liter tejszín(Hulala)hidegen!!!!
-1 nagy pohár tejföl (450g)
-2 citrom leve,héja
-8 evõkanál cukor (ízlés szerint változtatható,kóstolni!)
-1cs. vanilin cukor
-2 csomag (250g) babapiskóta
Egy kapcsos 23cm-es tortaformát kirakok babapiskótával,alját,oldalát (vágtam a piskótákat,hogy ne lógjanak nagyon túl,és a forma aljába is)
A hideg! tejszínt habbá verem.A tejfölt egy nagyobb tálba teszem,bele a citromok leve,héja,cukor,vanilin cukor,jól összekeverem,végül a kemény tejszín,ezzel is óvatosan összekeverem.Kóstolom,eléggé citromos-e.
A kirakott piskótákra teszem a fele krémet,erre egy réteg babapiskóta,majd a maradék krém.Letakarom alufóliával,hûtõbe teszem egy napra.Tálalás elõtt díszítem citrommal,limeal citromfûvel.
Receptet fõnökasszonyomtól kaptam valamikor régen,sokáig váratott magára,de most a kezembe került,melóhelyen is készítettük és elkészítettem.Érdemes kipróbálni,nagyon finom!!