Citromos tiramisu

2014-07-14

sponsored links

Ez a süti mindig a napsütötte Itáliát idézi fel, szinte ott sétálok a citromfák árnyékában, a sziklás domboldalra épített házak között, és kikanyarodva a szûk utcákból elõttem elterül az azúrkék tenger. Már csak egy csobbanás?Citrom, limoncello, mascarpone. Ez a mámor!

Citromos TiramisuCitromos tiramisu

A tiramisu számomra az egyszerûség dicsérete. Krémes, édes, könnyed, gyors és hûsítõ. Mi  kell ebben a nagy melegben?

A klasszikus kávé-amaretto változatot itt a citromos-limoncellos szirup váltja le. És higgyétek el, nem lesz a süti hátrányára!

Citromos tiramisu




CitromosTiramisu1

Hozzávalók a krémhez :


250 g mascarpone
250 ml habtejszín
1 kiskanál habfixáló
3-4 evõkanál porcukor
0,5 kisebb citrom leve
2 evõkanál limoncello

A sziruphoz:


2 dl víz
4 dkg kristálycukor
0,5 citrom leve
0,7 dl limoncello

babapiskóta -kb. 20 db

Készítsünk citromos szirupot. Ehhez forraljuk fel a vizet a cukorral, majd facsarjuk bele a citrom felét és öntsük hozzá a limoncellót. Tegyük félre hûlni.

Verjük fel kemény habbá a tejszínt a a habfixálóval, majd a mascarponét keverjük össze a porcukorral. Dolgozzuk össze a két krémet és adjuk hozza a citrom kifacsart levét és a limoncellót.

Folpackkal béleljünk ki egy hosszúkás formát, kenjünk az aljára krém felét  (ez lesz majd legfelül), erre helyezzük rá a citromos szirupban megmártogatott babapiskótákat.  Kenjük meg a maradék krémmel végül helyezzünk rá újabb réteg szirupba mártott piskótát.

Hûtsük be 4-5 órára, még jobb, ja egy egész éjszakára.

CitromosTiramisu2


Hasonló bejegyzések:




Bianco-hal citromos burgonyamártásban
Bianco hal citromos burgonyamártásban



Tiramisu fagylalt



A Magnolia Bakery citromos szelete


Lemonopita
Lemonopita (citromos süti)




Folytats a blogon ... marmalade.cafeblog.hu/2014/07/14/citr...

sponsored links

Keres?s