Citromos tiramisu
sponsored links
Hozzávalók
50 dkg mascarpone krém
4-5 evõkanál citromkrém
50 dkg babapiskóta
5 nagyobb tojás
10 dkg cukor
2-3 dl friss citromból készült limonádé
3-4 evõkanál reszelt csokoládé
1 citrom reszelt héja
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját elkeverjük a mascarponéval és 6 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a citromkrémet. A tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verjük, és a citromkrémes masszába forgatjuk. A babpiskótát egyenként a limonádéba mártjuk, és egy tál aljára rétegezzük. Rásimítjuk a citromos krém egy részét, majd addig folytatjuk a rétegezést piskótával és a krémmel, amíg a hozzávalók el nem fogynak, ügyelve arra, hogy a tetejére citromos krém kerüljön. Egy éjszakára hûtõbe tesszük. Tálaláskor megszórjuk reszelt csokoládéval és reszelt citromhéjjal.
A recept a Kifõztük magazin 2014. évi áprilisi számában is megjelent.