Citromos sült hal rókagombás zöldségraguval

2011-10-23

sponsored links


Együnk halat, legjobb falat!
Ez egy szlogen volt, de nem tudom, hogy abban az idõben mennyire volt egyszerû halhoz jutni. Ma elvileg könnyebb, de a gyakorlat sajnos nem ezt mutatja. Ráadásul a bõség zavarában egyre többször hallom, hogy egyes halfajtákat degradáló módon minõsítenek. Örülök, ha egyáltalán halhoz jutok, nekem nem áll módomban válogatni a nemes és még nemesebb fajták között.
Némely ételhez ajánlott a keményebb húsú halak használata, hogy ne essenek szét fõzés közben, bár én pontyból már sokféle ételt készítettem, igaz egy kicsit jobban oda kellett figyelni a fõzés ill. sütés idejére.

Ezt a halat a helyi hentesnél vettem, ami sajnos majdnem 500 ft-tal drágább volt, mit a nagy multiban, de ha oda kellene mennem két kiló halért, akkor az is ennyibe kerülne.

Afrikai harcsafilét vettem nemrégiben, és mivel frissnek láttam, kicsit többet vettem. Elosztottam, mert nagyobb adaggal jobban lehet gazdálkodni, ezért a kisebb leesõ részekbõl készült a múltkor a halbecsinált, most pedig a szép darabokból ez a sült hal.

 A halat a múltkorihoz hasonlóan friss citromlével öntöttem le, sóztam, borsoztam, reszelt fokhagymát tettem hozzá és így hagytam állni egy ideig.

Közben elkészítettem a zöldségeket. ...

Folytats a blogon ... daisyterme.blogspot.com/2011/10/citro...

sponsored links

Keres?s