Citromos sertéssült
sponsored links
Hozzávalók: kb. 1 kg sertéscomb, 2 vöröshagyma, 1 nagyobb citrom, 1 kávéskanál õrölt babér, 1 kávéskanál zöld bors, 3 evõkanál szõlõmagolaj, só
Elkészítése: bedörzsöljük a húst a reszelt citrom héjával, a babérral és durvára tört borssal. Egy éjszakán át hagyjuk ebben a pácban. Helyezzük egy jól záródó dobozba és tegyük a hûtõbe egy éjszakára. Másnap sózzuk, tepsibe rakjuk és alátesszük az olajat. Mellérakjuk a cikkekre vágott citromot, vöröshagynát, öntünk alá 2 dl vizet. Alufóliával lezárjuk és 160 fokos sütõben 1,5 órán át sütjük. Ezután levesszük a fóliát és megpirítjuk a pecsenyét, közben sûrûn locsolgatjuk a saját levével.