Citromos sajtos tészta
sponsored links
A tésztaételek könnyûek, gyorsan elkészülnek, még a házilag gyúrt változatban is. Hogy éppen milyen tésztafélét választunk a hangulatunk határozza meg leginkább, viszont a tészta formája már meghatározó az ízesítés szempontjából. A citromos öntet és a sajt bármilyen tésztával harmonizál, és nem rúg fel semmilyen tradíciót. A pappardelle, a maga 11 - 13 mm-es szélességével, egy nagyon elegáns tészta, a citromos öntet pedig olyannyira kifinomult és üdítõ, hogy ezt a receptet gyakran teszem különleges menükben elõételnek.
A tésztákat az olasz konyha többnyire valamilyen öntetbe keveri, ez is sokkal finomabb lesz ha saját magunk fûszerezzük, állítjuk össze. Legyen akár tejszínes, akár paradicsomos zsálya, kakukkfû, oregano, majoránna, bazsalikom, biztosan jó választás hozzá. A citromos öntethez csak zsályát használok.
Hozzávalók 2 adaghoz, vagy 4 adag elõételként
200 - 250 g durum lisztbõl készült tészta
40 - 50 g parmezán lereszelve vagy 80 - 100 g gorgonzola
50 g rukkola ...