Citromos rizskoch nyakon öntve házi körtelekvárral

2014-03-16

sponsored links


Egy könnyed rizskoch jól jön egy tartalmas leves mellé vagy desszertnek is tökéletes. A tetejérõl a porcukrot mindig elhagyom, sõt mostanában a cukor helyett folyékony édesítõt teszek. Édes bûnbeesés érzetét így már csak a házi körtelekvár édessége adja és az, hogy nem utolsósorban finom.

Hozzávalók:
25 dkg rizs
1 liter tej
1 dl víz
1 ek. cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
5 db tojás
bármilyen ízû lekvár

Cukor helyett lehet használni folyékony édesítõt, a vaníliás cukor helyett pedig vaníliarudat.

Elkészítés:
A rizst puhára fõzzük a tejben, amihez hozzáadtuk a vizet és ízesítjük a cukrokkal, a reszelt citrom héjával. A tojássárgáját szétválasztjuk a fehérjétõl, a kihûlt rizsbe elõször  a sárgáját, majd a habbá felvert fehérjét keverjük bele. A rizst kivajazott és liszttel meghintett tepsibe öntjük, majd 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje pirult nem lesz.
Jó étvágyat!



Folytats a blogon ... varazslatfakanallal.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s