Citromos pohárkrém habcsókkal és gránátalmával.
sponsored links
A hétvégén nem volt kedvem nagyobb sütkérezéshez, így aztán egy pohárkrém készült ebéd utáni desszertnek. Mivel mascarpone, tejszín, és citrom mindig van itthon, a gyümölcsös kosárban pedig megbújt egy gránátalma is, így el is kezdtem keverni-kavarni. Közben eszembe jutott, hogy nemrégiben a maradék tojásfehérjébõl habcsók készült, így gondoltam abból is keverek a krémbe, elrontani biztosan nem fogja. A végeredmény pedig egy habos-citromos krém, ropogós habcsók darabkákkal, és gránátalmával.
Hozzávalók 4 pohárhoz:
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1/2 citrom leve és héja
2 dl Hulala (v. habtejszín)
10 db habcsók
1 db gránátalma
A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és ízlés szerint citromlevet, majd keverjük simára.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel közepesen kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a krémhez.
Ezután adjuk hozzá a kisebb darabokra tördelt habcsókot, majd nagyjából forgassuk össze.
Végül kanalazzuk fagylaltos kelyhekbe, majd szórjuk meg a gránátalmával.
Az elkészült pohárkrémet rögtön tálaljuk, hogy a habcsók jó ropogós maradjon. Minél tovább áll, a habcsók annál jobban felpuhul, de még akkor is nagyon finom.