Citromos pohárkrém csokis piskótával és diókrokanttal
sponsored links
Én nem tudom, mi van velem, de most nagyon ki vagyok éhezve az édességre. Alighogy elfogyott a diókrémes süti, máris újabb édes finomságra vágytam. Hirtelen nem tudtam, mit süssek, de aztán eszembe jutott, hogy van még egy pár citromom. Mivel megint valami krémeset akartam készíteni, nekiálltam házi pudingot fõzni. Fõzött krémet elég gyakran csinálok, hiszen imádjuk a diótortát. Most viszont jól jött a megmaradt citrom, így dió helyett az került a krémbe. Nem sok, csak épp annyi, hogy enyhén citromízû legyen. Sütni nem volt kedvem, ezért felhasználtam a jól bevált és seperc alatt elõkészíthetõ babapiskótát, amit csak a zacsiból kell kivenni. Mindezt kombináltam egy kis krokanttal, amit korábban mogyoróból készítettem, de ezúttal dióból állítottam elõ.
Nem túl édes, mégis elég tömény ez a desszert, ezért kisebb poharakba töltve akár 6 személynek is elég lehet. Sokszor az ilyen hirtelen jött ötletekbõl születnek a legfinomabb édességek. :)
A krémet tortába/süteménybe is tölthetjük.
Hozzávalók 3 személyre:
Krémhez:
2 tojás
5 dl tej
10 dkg cukor + 10 dkg porcukor ...