Citromos, petrezselymes, fokhagymás tészta

2014-04-27

sponsored links

Szerintem nincs jobb egy házi friss tésztánál. A legegyszerûbben elkészítve is sokkal ízletesebb, mint a bolti. Lehet csak azért, mert benne van a szívem-lelkem és legalább 1 órát dolgozok vele, mire csak a tészta elkészül.
Nem a tojásos verziót szoktam alkalmazni, hanem durum lisztbõl készítem, annyi víz hozzáadásával, hogy összeálljon a tészta és közepesen kemény állagot kapjak. Fóliázva hagyom szobahõmérsékleten 1 órát pihenni, majd kinyújtom és ezután variálom úgy, ahogy felszeretném használni. Egy hosszú rúdra akasztva hagyom megszáradni, ha nem használom fel egybõl. A tészta készítésérõl bõvebben itt tudtok olvasni.






Citromos, petrezselymes, fokhagymás tészta
Hozzávalók (2fõ):
25 dkg széles metélt
3-4 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 csokor petrezselyem
frissen facsart citromlé
só, bors

Elkészítés:
A tésztát fõzzük ki enyhén sós vízbe. Házi tésztánál sokkal rövidebb idõre van szükség, vigyázzunk nehogy szétfõzzük!
A fokhagyma gerezdeket pucoljuk meg, daraboljuk nagyon apróra. A vajat olvasszuk fel egy mélyebb serpenyõbe, dobjuk rá a fokhagymát és pirítsuk meg, de ne égessük meg, mert keserû lesz. A petrezselymet daraboljuk fel és dobjuk ezt is hozzá. Ízesítsük citromlével, sóval és borssal. A kifõtt, leszûrt tésztát tegyük rá és jól forgassuk össze.





Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/04/citro...

sponsored links

Keres?s