Citromos panna cotta szederrel és mézes-mandulás madeleine-nel.
sponsored links
A hétvégi ebéd megkoronázásaként készítettem ezt a panna cottát. A receptet pedig honnan, máshonnan leshettem volna el, mint a GoodFood magazin szeptemberi számából. Lehet már kicsit unjátok a sok GoodFood-os receptet, de a magazin lapozgatása közben, mindig megakad a szemem egy-egy finomságon. (meg aztán úgy gondolom, hogy esetleg vannak olyanok, akik nem tudnak hozzájutni a magazinhoz, viszont szívesen elkészítenének, néhány új ételt) Már az elsõ pillanatban megakadt a szemem Gordon Ramsay citromos panna cotta receptjéhez csatolt képen. Csodálatos volt a tálalás, és rögtön tudtam, hogy ezt nekem is el kell készítenem. A panna cotta különben is az egyik kedvenc desszertünk, a szeder sem áll távol tõlünk, a langyosan illatozó madeleine-nek meg ki tudna ellenállni, mert én nem, az biztos. Így aztán hozzáláttam az elkészítéséhez, és ameddig a panna cotta a hûtõszekrényben csücsült, addig a frissen kisült madeleine illata betöltötte a lakást. A recept leírása kicsit hosszadalmasnak tûnik, de ez csak a látszat, bátran merjen hozzáfogni mindenki.
Panna cotta hozzávalói:
4 dl tejszín
2 dl tej
15 dkg cukor ...