CITROMOS OMLÓS KEKSZ
sponsored links
A citrmos sütemények nemcsak a hétköznapi, hanem az ünnepi asztal diszei is lehetnek. Az izûk a kellemesen savanykás mellett, még ûditõ és könnyû, ami igy az ünnepek környékén nem hátrány.
Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
10 dkg vaj
7 dkg porcukor
1 citrom reszelt
1 evõkanál tejföl
fél teáskanál vaníliaaroma
csipet só
Elkészítése:
Keverjük össze a lisztet és a sót, majd morzsoljuk össze a felkockázott, hideg vajjal. Ha már kellõen morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot és a reszelt citromhéjat is. Tegyük hozzá a vaníliaaromát, a citromlevet és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Csomagoljuk folpack fóliába, és tegyük fél órára a hûtõbe.
Pihentetést követõen lisztezett felületen nyújtsuk ki körülbelül fél centi vastagra. Ezután szúrjuk ki különféle formákkal vagy formázzunk belõle tallérokat.majd tegyük a sütõpapírral bélelt tepsibe, és elõmelegített sütõben, 170 fokon süssük, körülbelül 15-20 perc alatt. Kihûlés után fantáziánk alapján diszithetjük.
Én most ettõl eltekintettem és simán hagytam,
Forrás Papp Cecilia