Citromos-mézes fürj
sponsored links
Amennyire egyszerû ez a recept, annyira nehezen beszerezhetõ a fürj. Szerencsére mostanában gyakran bukkan fel a Lidl - ben, gusztusos csomagolásban, szépen tisztítva, tudom ajánlani! Nem kell tõle idegenkedni, mintha kis csirkéket készítenénk, de mégis ott van pluszként a vad íze. Ez a recept a két fantasztikus Duci Hölgy szakácskönyvébõl van, klasszikust csak klasszikusoktól:)
Hozzávalók 2 fõre:
4 fürj, 55g vaj, 2 zúzott fokhagymagerezd, 2 ek. méz, 1 citrom leve, só, frissen õrölt fekete bors
Melegítsük elõ a sütõt 230 fokra.
Olvasszuk meg a vajat egy kis serpenyõben, tegyük bele a zúzott fokhagymát, de hagyjuk megbarnulni! Adjuk hozzá a mézet és a citromlevet, keverjük össze alaposan. Szórjuk meg sóval, borssal bõségesen.
A fürjeket helyezzük egy magasabb falú tepsibe, öntsük rá a vajas serpenyõnk tartalmát. Egy ecsettel kenegessük meg a fürjeket körbe és a hasüregüket is.
Mehetnek is a forró serpenyõbe, kb. 10-15 percre. Mikor már a tûpróbára fehér lé csorog ki a combjukból, vegyük ki és locsoljuk meg õket a páclével, amiben sülnek.
Pár percre visszatoljuk a serpenyõt, a sütõt grill fokozatra kapcsoljuk és szép, aranybarnára sütjük a madárkákat. "A vadhúsnál mindig fontos, hogy gyorsan és szép barnára piruljon meg, mert csak így õrzi meg a zamatát " - ez a tanács a Hölgyektõl van.
Jó fõzést!
Hozzávalók 2 fõre:
4 fürj, 55g vaj, 2 zúzott fokhagymagerezd, 2 ek. méz, 1 citrom leve, só, frissen õrölt fekete bors
Melegítsük elõ a sütõt 230 fokra.
Olvasszuk meg a vajat egy kis serpenyõben, tegyük bele a zúzott fokhagymát, de hagyjuk megbarnulni! Adjuk hozzá a mézet és a citromlevet, keverjük össze alaposan. Szórjuk meg sóval, borssal bõségesen.
A fürjeket helyezzük egy magasabb falú tepsibe, öntsük rá a vajas serpenyõnk tartalmát. Egy ecsettel kenegessük meg a fürjeket körbe és a hasüregüket is.
Mehetnek is a forró serpenyõbe, kb. 10-15 percre. Mikor már a tûpróbára fehér lé csorog ki a combjukból, vegyük ki és locsoljuk meg õket a páclével, amiben sülnek.
Pár percre visszatoljuk a serpenyõt, a sütõt grill fokozatra kapcsoljuk és szép, aranybarnára sütjük a madárkákat. "A vadhúsnál mindig fontos, hogy gyorsan és szép barnára piruljon meg, mert csak így õrzi meg a zamatát " - ez a tanács a Hölgyektõl van.
Jó fõzést!