Citromos mártás
sponsored links
Ezt a receptet Szász Mártonné Bene Ilonka magyarrégeni (Erdély, Maros megye) református lelkészné 1928-ban kiadott szakácskönyében találatam. Sültek mellé ajánlja, és nagyon finom.
Citromos mártás
Hozzávalók: 1 kisebb hagyma, 1 szál murok (sárgarépa), 1 petrezselyemgyökér, só, bors, citrom, vaj, tejföl.
Az apróra vágott hagymát, murkot, petrezselymet puhára fõzzük egy csésze vizben. Citromhéjat reszelünk bele. Mikor megpuhult áttörjük egy szitán, vagy turmixoljuk. Belekeverünk egy tojás nagyságú vajat, és néhány kanál tejfölt.
Visszatesszük a tûzre, és addig fõzzük, mig sûrû lesz. Citromlevet szoritunk bele, izlés szerint savanyitjuk. Ha igen sûrû lenne, levessel higitjuk.
Jó étvágyat!!!
Citromos mártás
Hozzávalók: 1 kisebb hagyma, 1 szál murok (sárgarépa), 1 petrezselyemgyökér, só, bors, citrom, vaj, tejföl.
Az apróra vágott hagymát, murkot, petrezselymet puhára fõzzük egy csésze vizben. Citromhéjat reszelünk bele. Mikor megpuhult áttörjük egy szitán, vagy turmixoljuk. Belekeverünk egy tojás nagyságú vajat, és néhány kanál tejfölt.
Visszatesszük a tûzre, és addig fõzzük, mig sûrû lesz. Citromlevet szoritunk bele, izlés szerint savanyitjuk. Ha igen sûrû lenne, levessel higitjuk.
Jó étvágyat!!!