Citromos-málnás túrótorta
sponsored links
Tavasszal-õsszel megjelennek nálunk a Global Volunteers szervezet képviselõi. Szerencsére egyre ritkábban jönnek nagymamák, akik világot akarnak látni, de nem tudják, mivel kössenek le húsz izgõ-mozgó kamaszt. Az utóbbi néhány alkalommal többnyire nyugdíjas tanárok érkeztek, akik nem lepõdnek meg sok mindenen. Betty, a legutóbbi önkéntes, felszerelkezett jó néhány gyorséttermi étlappal, és gyorsan bevont mindenkit a megfelelõ szituációba. Nekünk kollégáknak elosztogatott néhány példányt a Ladies Home Journal és a Better Homes and Gardens példányaiból. Az elõbbi teljesen érdektelennek bizonyult, de a második, elsõ látásra zöld ujjú háziasszonyoknak készült folyóiratban néhány nagyon jó recept is volt. Természetesen csészékben megadva a mértékegységeket.
Citromos-málnás túrótorta (23 cm-es tortaformában):
A sütõt elõmelegítjük 180 fokra. A 23 cm-es tortaformát kibéleljük sütõpapírral. Egy tálban összekeverünk 1 csésze lisztet, 1,5 teáskanál sütõport, negyed teáskanál szódabikarbónát és negyed teáskanál sót. Keverõtálban habosra keverünk 1 csésze kristálycukrot (barna is jó) fél csésze vajjal (10 dkg). Hozzáadunk 1 tojást, és 1 teáskanál vaníliakivonatot. Egy percig verjük alacsony fokozaton, majd felváltva, több adagban hozzáadjuk a lisztes keveréket és háromnegyed csésze írót. Ezekkel éppen csak annyi ideig keverjük, hogy összeálljon. A töltelékhez ...