Citromos-málnás pohárdesszert (sütés nélkül)
sponsored links
Habkönnyû, nyári desszert 10 perc alatt, mégpedig málnával, mi mással? Tökéletes hétvégi desszert, ám hét közben is ugyanolyan jó a fogyasztási arány?
Ez a nyár már csak ilyen. Szeretünk sok idõt a szabadban tölteni, és minél kevesebbet a lakásban. Ez vonatkozik a konyhára is ugyebár. Gondolom nem én vagyok ezzel az érzéssel egyedül. Az édesség viszont mindig kelendõ, mindig van aki a hûtõt nyitogatja valami nyalánkság után. Hát tegyünk a kedvükben! Például ezzel a roppant egyszerû desszerttel, amit akár egy kisebb méretû tálban is elkészíthettek egyben, vagy duplázva egy nagyobban, de készíthetitek ilyen mutatósra is, mint a képen látjátok! Ez a desszert a múlt hétvégi málnatortát követte másnap. A gyors fogyás ez esetben is garantált! No nem a testtömegünk fog fogyni, hanem a poharakba töltött finomság!
Hozzávalók
(4 személyre)
8 db babapiskóta
3 ek tejföl
1 kisebb citrom leve
2-3 ek porcukor
2 dl tejszín
1 cs. habfixáló
15-20 dkg málna
A babapiskótát egy tálba fektetjük, vagy poharakba tördeljük. Rászórunk kevés málnát. (Ha poharakba tesszük, érdemes a piskótát kevés tejjel meglocsolni, mert a krém nem éri mindenhol a piskótát, hogy átázhasson, és száraz marad. Ha nagyobb tálban készítjük, akkor el tudjuk úgy teríteni, hogy érje mindenhol, így az éjszakai pihenés alatt kellõen át tud puhulni.) A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval (félidõben szórjuk bele) kemény habbá verjük. A tejfölt a citrom levével elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínhabhoz. Kész. Érdemes megkóstolni, hogy igényel e plusz cukrot, vagy kellõen savanykás e, itt még tudunk alakítani rajta. Ráterítjük a krémet a piskótára, és egy éjszakára hûtõbe tesszük. Tálalás elõtt a tetejét is megszórjuk málnával. Vigyázat, tényleg gyorsan fogy!!!!
A receptet a Karácsonykor feltöltött citromos-tejszínes piskóta ötlete alapján készítettem.
Engem pedig Facebook-on is megtalálsz, keresd HahoPihe Konyháját!
Ez a nyár már csak ilyen. Szeretünk sok idõt a szabadban tölteni, és minél kevesebbet a lakásban. Ez vonatkozik a konyhára is ugyebár. Gondolom nem én vagyok ezzel az érzéssel egyedül. Az édesség viszont mindig kelendõ, mindig van aki a hûtõt nyitogatja valami nyalánkság után. Hát tegyünk a kedvükben! Például ezzel a roppant egyszerû desszerttel, amit akár egy kisebb méretû tálban is elkészíthettek egyben, vagy duplázva egy nagyobban, de készíthetitek ilyen mutatósra is, mint a képen látjátok! Ez a desszert a múlt hétvégi málnatortát követte másnap. A gyors fogyás ez esetben is garantált! No nem a testtömegünk fog fogyni, hanem a poharakba töltött finomság!
Hozzávalók
(4 személyre)
8 db babapiskóta
3 ek tejföl
1 kisebb citrom leve
2-3 ek porcukor
2 dl tejszín
1 cs. habfixáló
15-20 dkg málna
A babapiskótát egy tálba fektetjük, vagy poharakba tördeljük. Rászórunk kevés málnát. (Ha poharakba tesszük, érdemes a piskótát kevés tejjel meglocsolni, mert a krém nem éri mindenhol a piskótát, hogy átázhasson, és száraz marad. Ha nagyobb tálban készítjük, akkor el tudjuk úgy teríteni, hogy érje mindenhol, így az éjszakai pihenés alatt kellõen át tud puhulni.) A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval (félidõben szórjuk bele) kemény habbá verjük. A tejfölt a citrom levével elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínhabhoz. Kész. Érdemes megkóstolni, hogy igényel e plusz cukrot, vagy kellõen savanykás e, itt még tudunk alakítani rajta. Ráterítjük a krémet a piskótára, és egy éjszakára hûtõbe tesszük. Tálalás elõtt a tetejét is megszórjuk málnával. Vigyázat, tényleg gyorsan fogy!!!!
A receptet a Karácsonykor feltöltött citromos-tejszínes piskóta ötlete alapján készítettem.
Engem pedig Facebook-on is megtalálsz, keresd HahoPihe Konyháját!