Citromos-mákos-ricottás és nagyon finom kuglóf
sponsored links
Múlt héten vettem egy egész necc bio citromot, 7-8 kisebb méretû citrom volt benne. Ma napközben is azon agyaltam, hogyan használjam fel még mielõtt tönkremenne és eszembe jutott a citromos legyezõ, amit régóta nem sütöttem, pedig nagyon finom. Aztán annak ellenére, hogy a sütés kikapcsol csakúgy, mint a kézimunka, ilyenkor, péntek este mégsem álltam neki a dagasztásnak. Valami kuglófszerû sütemény is megvillant a fejemben, mert mégiscsak hamarabb elkészül, ráadásul ahhoz felhasználhatom a meglevõ doboz ricottát, és van egy nagyon jó kipróbált receptem hozzá, nem kell keresgélni.
Ezt a receptet vettem alapul, csak kicsit változtattam rajta. Mire hozzákezdtem, már eldöntöttem, hogy mák is kerül bele és örülök, mert nagyon jó gondolat volt.
Akkor íme a hozzávalók:
Ezt a receptet vettem alapul, csak kicsit változtattam rajta. Mire hozzákezdtem, már eldöntöttem, hogy mák is kerül bele és örülök, mert nagyon jó gondolat volt.
Akkor íme a hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2,5 teáskanál sütõpor
- 1/4 teáskanál só
- 4 evõkanál darálatlan mák
- 17 dkg vaj
- 30 dkg cukor
- 42 dkg ricotta vagy édes tehéntúró ...