Citromos-mákos-ricottás és nagyon finom kuglóf

2012-01-21

sponsored links

Múlt héten vettem egy egész necc bio citromot, 7-8 kisebb méretû citrom volt benne. Ma napközben is azon agyaltam, hogyan használjam fel még mielõtt tönkremenne és eszembe jutott a citromos legyezõ, amit régóta nem sütöttem, pedig nagyon finom. Aztán annak ellenére, hogy a sütés kikapcsol csakúgy, mint a kézimunka, ilyenkor, péntek este mégsem álltam neki a dagasztásnak. Valami kuglófszerû sütemény is megvillant a fejemben, mert mégiscsak hamarabb elkészül, ráadásul ahhoz felhasználhatom a meglevõ doboz ricottát, és van egy nagyon jó kipróbált receptem hozzá, nem kell keresgélni.

Ezt a receptet vettem alapul, csak kicsit változtattam rajta. Mire hozzákezdtem, már eldöntöttem, hogy mák is kerül bele és örülök, mert nagyon jó gondolat volt.

Akkor íme a hozzávalók:
  • 20 dkg liszt

  • 2,5 teáskanál sütõpor

  • 1/4 teáskanál só

  • 4 evõkanál darálatlan mák

  • 17 dkg vaj

  • 30 dkg cukor

  • 42 dkg ricotta vagy édes tehéntúró ...

Folytats a blogon ... jadekonyha.blogspot.com/2012/01/citro...

sponsored links

Keres?s