Citromos-mákos keksz
sponsored links
Hozzávalók:
12,5 dkg vaj, 1 dl olaj, 2 tojás, 15 dkg cukor, 55 dkg liszt, 1 tasak sütõpor, 1 citrom héja, 2 kávéskanál citromlé, 3 kávéskanál mák, csipet só.
Elkészítése:
A hozzávalókat gyors mozdulatokkal (a kéz melege nem igazán tesz jót a vajas tésztáknak) összegyúrjuk. Ha ragad, gyúrjunk hozzá 1 evõkanál lisztet. A tésztát fóliába csomagolva 1-2 órára hûtõszekrénybe tesszük, amíg megdermed. Ezután dió nagyságú golyókat szaggatunk, kissé meggömbölyítjük, sütõpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Érdemes kissé távolabb rakni egymástól, hogy ne ragadjanak össze. Villával mindeniket kissé lelapítjuk õket, elõmelegített 180 fokos sütõben kb. 12-14 perc alatt megsütjük. Semmiképp ne süssük tovább, mert a kekszek kiszáradnak.