Citromos muffin
sponsored links
Nagylányomat úgy tudtuk lefektetni, hogy mondtam ha reggel felkel sütünk valami finomat.
"Jó anya! Muffint?"
Mivel kakaóporom elfogyott(ilyen sosem szokott lenni!!!!!!!) kénytelen voltam új receptet keresni. Stahl Judit muffinos receptes könyvébe leltem ezt a nápolyi muffint. Mely sima vanília muffin és a végén citromos lével kell lecsorgatni, megáztatni. Én ezt kihagytam és a citrom reszelt héjat a tésztába raktam.
Valami isteni!
Végén étcsokit olvasztottam egy minimális vajjal és felöntöttem pici tejjel, hogy kellõen híg legyen. Azzal csorgattam meg!
Hozzávalók:
10dkg vaj/margarin
2 tojás
10dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10dkg finomliszt
1 kávéskanál sütõpor
csipet só
fél citrom reszelt héja
Elkészítés:
A vajat felolvasztom folyósra, hagyom kihûlni, majd beleteszem a cukrokat, tojást és habosra verem olyan 4-5 percig, végül belereszelem a citrom héját.
A lisztet,sót és a sütõport is össze keverem, majd kanalanként a folyós masszához adom.
Miután jól elkevertem 10 percre a hûtõbe teszem pihenni. Ezután 1 púpos evõkanálnyi masszát teszek a muffin papírokba és 175 fokon (én légkeveréssel sütöttem, eredeti recept nem azzal írja) 10-15 (nekem ez is több idõ volt) megsütöm. Tulajdon képen egyszerûbb, ha azt írom, amíg szép aranyszínû lesz és a tûre nem ragad.
És hagy dicsekedjek még. Én mosogattam a nagylányom(2,5) kavarta össze a lisztet a folyóssal és annyira ügyesen egynemûvé keverte. Jövõ cukrásza :)