Citromos-mascarponés tortácskák
sponsored links
A minap végre elkészítettem a régóta vágyott citromkrémet, és mivel hetek óta sütire vágytam, ehhez az édességhez fel is használtam. A kis torták alapja csak azért lett fehér piskóta, mert a lemon curd készítésekor kimaradt egy kis tojásfehérje. Természetesen hagyományos piskótával is ugyanilyen finom, de nem árt néha efféle mentõakciókhoz folyamodni, hogy semmi se vesszen kárba.
Azt már korábban elhatároztam, hogy a cuki kis piteformáimat piskóta sütésére is fel fogom majd használni, mert hullámos szélû sütit akartam, és a mérete is olyan jópofa. Persze 18 cm-es tortaformában vagy 2 darab 12 cm-es kapcsosban is megsüthetjük, mert olyat is lehet ám kapni abban a bizonyos bevásárlóközpontban.
Azt már korábban elhatároztam, hogy a cuki kis piteformáimat piskóta sütésére is fel fogom majd használni, mert hullámos szélû sütit akartam, és a mérete is olyan jópofa. Persze 18 cm-es tortaformában vagy 2 darab 12 cm-es kapcsosban is megsüthetjük, mert olyat is lehet ám kapni abban a bizonyos bevásárlóközpontban.
Hozzávalók 2 darab 12 cm-es tortához
Piskótához:
3 tojás fehérje
6 dkg liszt
6 dkg porcukor
1 mk sütõpor
csipet só ...