Citromos-mascarponés tortácskák

2013-08-15

sponsored links


A minap végre elkészítettem a régóta vágyott citromkrémet, és mivel hetek óta sütire vágytam, ehhez az édességhez fel is használtam. A kis torták alapja csak azért lett fehér piskóta, mert a lemon curd készítésekor kimaradt egy kis tojásfehérje. Természetesen hagyományos piskótával is ugyanilyen finom, de nem árt néha efféle mentõakciókhoz folyamodni, hogy semmi se vesszen kárba.
Azt már korábban elhatároztam, hogy a cuki kis piteformáimat piskóta sütésére is fel fogom majd használni, mert hullámos szélû sütit akartam, és a mérete is olyan jópofa. Persze 18 cm-es tortaformában vagy 2 darab 12 cm-es kapcsosban is megsüthetjük, mert olyat is lehet ám kapni abban a bizonyos bevásárlóközpontban.

Hozzávalók 2 darab 12 cm-es tortához

Piskótához:
3 tojás fehérje
6 dkg liszt
6 dkg porcukor
1 mk sütõpor
csipet só ...

Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2013/08/citro...

sponsored links

Keres?s