Citromos-mascarponés tekercs

2014-03-01

sponsored links

Itt a tavasz! Megújult a blogom is, újult erõvel, lendülettel (de már hányadszor....) vágok bele, a holnaptól....kezdetû mondatokba, fogadalmakba:)))  Tart amíg tart, nem számít, a lényeg a lelkesedés! Pont ilyen vidámra sikeredett ez a mai desszert. Könnyû, gyors és mutatós. Olyan tavaszias:)

Hozzávalók:
A piskótához:
4 tojás, 4 ek. cukor, 4 ek. liszt, 1 kk. sütõpor
A krémhez:
125 g mascarpone,100g cukor,  1 citrom leve, 2,5dl habtejszín, fél csomag vaníliás pudingpor, 2 ek. cukor, 3 dl tej

A krémet érdemes elõzõ nap elkészíteni, utána már tényleg nem sok dolgunk lesz vele.
Kezdjük a mascarponés résszel.
A habtejszínt kemény habbá verjük, félre tesszük.
A mascarponét kihabosítjuk a cukorral és a citrom levével. Ezután összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal.
A fél adag pudingot megfõzzük szokásosan, majd hagyjuk teljesen kihûlni.
Ha tényleg kihûlt, óvatosan összeforgatjuk a citromos-mascarpone krémmel.
Ennyi volt a töltelék, jöhet a piskóta!

Elõmelegítjük a sütõt 180 fokra.
A piskótához a tojásokat ketté választjuk, a fehérjét pici sóval habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd hozzászitáljuk a lisztet és a sütõport. Óvatosan belekeverjük a fehérjét is.

És most jön a varázslat!
Fogunk három kisebb poharat. 2-2-2 evõkanálnyit kiveszünk a nyers piskóta keverékbõl és tetszõleges színre beszínezzük egy csepp ételfestékkel.
A tepsit kibéleljük sütõpapírral és "rápöttyözzük" felváltva a színes masszákat.
Ezután kb. 20 percre mehet a fagyasztóba, hogy megkössön.

Ha már nem folyékonyak a kis színes pöttyök, rásimítjuk a piskóta masszát és irány a sütõ, kb. 20-30 perc alatt készre sül.

Ahogy kivettük a sütõbõl, rögtön egy nedves konyharuhára borítjuk a megsült piskóta lapot és feltekerjük, hogy a pöttyös fele ránk nézzen. Így hagyjuk kihûlni.
Ha kihûlt, megtöltjük egyenletesen a krémmel és szorosan feltekercseljük, de a tekercs széle alulra kerüljön.

Ennyi, már ehetjük is. A színek, formák, motívumok variációja kötelezõ, csak a képzeletünk szabhat határt:)

Jó sütést!


Folytats a blogon ... bakeann.blogspot.com/2014/03/citromos...

sponsored links

Keres?s