Citromos mascarponetorta

2011-05-19

sponsored links


Az epres, fehércsoki mousse-os tortánál már említettem, hogy az omlós tészta lefagyasztott felét ehhez használtam fel. A receptet Giorgio Locatelli egyik szakácskönyvében találtam.

Hozzávalók
350 g édes, omlós tészta (az itt megadott mennyiség fele)
2 tojássárgája

A töltelékhez
300 g mascarpone
50 ml tejszín
50 ml tej
100 ml citromlé
100 g cukor
5 tojássárgája

Elkészítés
  1. A tésztát elkészítem a már leírt módon. Súllyal 5 percig sütöm, majd 10 percig súly nélkül.
  2. Kiveszem a sütõbõl és megkenem a felvert tojássárgájával, és 2 percre visszateszem a sütõbe, így képzõdik egy kéreg a tésztán, mely megakadályozza, hogy...

Folytats a blogon ... puffancs.blogspot.com/2011/05/citromo...

sponsored links

Keres?s