Citromos marcipános panettone a francia brioche tésztájából
sponsored links
Ritkán készítek kelt kalácsot mostanában, kenyeret, péksütit szinte naponta sütök, de kalácsra nincs igazán igény. Ezt a francia brioche tésztájából készítettem, sok vaníliával, citromhéjjal, marcipánnal és mazsolával ízesítettem. Hát van benne anyag rendesen, ez aztán nem is fogyókúrás, nem is olcsó, nem is gyors, de néha ilyen is kell. A családot leptem meg vele a karácsonyi szünetben, este bedagasztottam a tésztát, majd éjszaka a hûtõben pihent és reggel sütöttem meg, volt már majdnem ebédidõ, mire elkészült, de mindenki késõn kelt, így pont jó volt, nagyon ízlett nekik. Én meg beteltem a látvánnyal meg az illatokkal, remekül sikerült, szerintem gyönyörû. Az íze is tökéletes, a tesztelõk 10 pontra értékelték:) Van a blogon már egy mini panettone recept, az nem ebbõl a tésztából készült, de nagyon finom. A nutellás brioche viszont ebbõl a tésztából készült, ami Michel Roux receptje, csak ott változtattam az arányokon, meg nem is így készült, de a kiinduló alap ez volt.
Hozzávalók:
0,7 dl langyos tej
8 dkg erithrytol (lehet cukor is)
1,5 dkg friss élesztõ ...