Citromos magyar pite
sponsored links
A Magyar pite receptjét igen sokáig keresgéltem az interneten. Rémlett valami, hogy nemrégiben megkínáltak ezzel a süteménnyel és csokis valamint citromos krém váltogatta egymást a tésztalapok között. Csak egy ilyet ,,egy réteg csoki, egy réteg citromkrém' stílusút találtam, s meg sem lepõdtem, hogy a Lakoma gasztrooldalon (http://lakoma.gportal.hu) a szabadkai Juhász Ilonka által beküldött receptként bukkantam rá. Úgy látszik, szabadkai vagy észak-vajdasági sajátosság a citromos krém a magyar pitébe (ha tévedek, ne kövezzenek meg).
Tésztának nálam a 10 hajszálvékony, készen vett rosen torta lap szolgált, gyönyörûen meg van sütve, olyan az íze, mint az édes macesz (pászka).
Ha valaki otthon készíti a tésztát, Vera (http://vojvodjanskakuhinja.blogspot.com) receptjét merném ajánlani, mert nekem egyszerûnek tûnik:
60 deka liszt, 1 sütõpor, 20 deka vaj, 2 tojás, 20 deka cukor és 6 kanál tejföl. A liszttel elkeverni a sütõport, elmorzsolni a vajat, majd hozzáadni a többi hozzávalót. Kisebb tepsi hátulján kisütni -- mivel megdupláztam az eredetileg feltüntett mennyiséget -- a 8-10 lapot 180 fokon. Verának 4 lapja lett, õ csak csokikrémet kent közéjük, s csokimázzal fedte be.
Úgy illik, hogy leírjam a tészta receptjét a fent említett Lakoma oldalról is, azt, hogy Ilonka hogyan készíti:
Tészta hozzávalói: ...