Citromos magyar pite

2012-03-25

sponsored links


A Magyar pite receptjét igen sokáig keresgéltem az interneten. Rémlett valami, hogy nemrégiben megkínáltak ezzel a süteménnyel és csokis valamint citromos krém váltogatta egymást a tésztalapok között. Csak egy ilyet ,,egy réteg csoki, egy réteg citromkrém' stílusút találtam,  s meg sem lepõdtem, hogy a Lakoma gasztrooldalon (http://lakoma.gportal.hu) a szabadkai Juhász Ilonka által beküldött receptként  bukkantam rá. Úgy látszik, szabadkai vagy észak-vajdasági sajátosság a citromos krém a magyar pitébe (ha tévedek, ne kövezzenek meg).

Tésztának nálam a 10 hajszálvékony, készen vett rosen torta lap szolgált, gyönyörûen meg van sütve, olyan az íze, mint az édes macesz (pászka).

Ha valaki otthon készíti  a tésztát, Vera (http://vojvodjanskakuhinja.blogspot.com) receptjét merném ajánlani, mert nekem egyszerûnek tûnik:

60 deka liszt, 1 sütõpor, 20 deka vaj, 2 tojás, 20 deka cukor és 6 kanál tejföl. A liszttel elkeverni a sütõport, elmorzsolni a vajat, majd hozzáadni a többi hozzávalót. Kisebb tepsi hátulján kisütni -- mivel megdupláztam az eredetileg feltüntett mennyiséget -- a 8-10 lapot 180 fokon. Verának 4 lapja lett, õ csak csokikrémet kent közéjük, s csokimázzal fedte be.

Úgy illik, hogy leírjam a tészta receptjét  a fent említett Lakoma oldalról is, azt, hogy Ilonka hogyan készíti:

Tészta hozzávalói: ...

Folytats a blogon ... vajdasaginoiezmegaz.blogspot.com/2012...

sponsored links

Keres?s