Citromos madeline
sponsored links
Madeline. Milyen elegáns elnevezés, milyen légies, könnyed sütit takar. Mindig is csodálattal néztem, bár elképzelni sem tudtam az ízvilágát. Másfelõl nem is igen rendelkeztem az ehhez szükséges sütõalkalmatossággal. Az utóbbi napokban 2 esemény hatása alatt erõsödött meg bennem az elhatározás. Az egyik, Julia Child: Életem Franciaországban címû könyv olvasása, a másik a legújabb GoodFood magazin megvétele és átlapozása. Egyáltalán nem volt kedvem 3-4 ezer forintos madeline tepsit vásárolni, amiben ráadásul össz-vissz 9 mélyedés található, egy egyszerû sütikészítést azzal bonyolítani, hogy több adagban sütöm, hát ez nem tetszett. Na jó, ha kicsit vastagabb lenne a bukszám, hát nem mondom egy olyan szilikonos vagy teflonos, nem is egy mindjárt kettõ, azért jól jönne. Így aztán vettem 20 darab egyedi formát, darabonként 30 forintért. És megsütöttem a franciák kedvelt teasüteményét. Semmi extra, mégis lenyügõzõ egyszerûség. Ebben rejlik a titok. Kávéhoz, teához remek.
Hozzávalók 20 darabhoz:
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg cukor
3 darab tojás
csipet só
1 tk szódabikarbóna ...