Citromos levendulás keksz
sponsored links
Mostanában nagyon divatosak a levendulás édességek, akármelyik blogot, vagy gasztronómiai témájú újságot néztem mindenhol elõfordultak. Levendulás macaron, vagy levendulás csokikrém, nem csoda ha ez a sok izgalmas recept felkeltette a figyelmemet az eddig általam sütésre nem használt virág iránt. Elõször valami kevésbé rizikósat akartam készíteni. A sok keksz recept közül a Kifõztük online gasztromagazin e havi számának a receptjét vettem alapul, amit aztán egy kicsit megspékeltem citromhéjjal. Elõször nagyon világosra sütöttem a kekszeket (mert úgy olyan szépek), ám a második tepsit pár perccel késõbb kaptam ki, és eléggé megbarnult a széle. Elkeseredtem egy kicsit, de aztán megkóstoltam, és láss csodát, sokkal jobban ízlett kicsit égetten és ropogósan, mint hófehéren és puhán. A harmadik tepsit ezért - már szándékosan - tovább hagytam a sütõben a lent megadott idõnél. Érdemes kipróbálni, finom lett és különleges. Bocsánat a hosszú szövegért.
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg hideg vaj (margarin is lehet, de vajjal ezerszer finomabb!) ...