Citromos-levendulás kalács
sponsored links
Hogy álltok a kalács sütéssel? Ezt az igazi "aromaterápiás" csodát húsvétra sütöttem, illatos levendulával fûszerezve, amit a zamatos citromos töltelék tett igazán harmonikussá. És persze nem mehetünk el szó nélkül a sütés alatti illatfelhõ mellett sem...:) A levendula még mindig az egyik nagy kedvencem, így idén a húsvéti kalácsot ezzel készítettem. A levendulától illatozó tészta kívül ropogós, belül pedig tömör és nagyon puha lett, a kalács belsejében pedig zamatos citromos krém örvények lapulnak meg. Sütés közben pedig igazi aromaterápia, ami így az ízlelõbimbók és a látvány mellett orrunkat is kényezteti:) Próbáljátok ki bátran!
Hozzávalók
Tészta:- 2,5 dkg élesztõ
- 2 dl tej
- 1 kk. cukor
- 50 dkg finomliszt
- csipet só
- 1 tojás ...