Citromos lazac és édesburgonyás cukkinis tócsni - paleo
sponsored links
Lazac, a kedvencem, bármikor meg bírnám enni, hetente legalább 1-2-szer felkerül a menüre valamilyen formában, persze tudom itt Norvégiában könnyebb hozzájutni jó minõségû lazachoz. Szoktam bõröset is venni, ez most éppen bõr nélküli filé volt. A köretnek készített tócsni fõételként is megállja a helyét, nagyon finom lett és nem csak paleosok ehetik ezt természetesen.
Hozzávalók:
4-5 szelet lazacfilé
1 citrom leve
só, citrombors
kevés kókuszolaj a sütéshez
A tócsnihoz:
2 db nagyobb édesburgonya
1 közepes cukkini
2-3 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
2 ek. édesburgonya keményítõ (más fajta is jó)
só, bors
A lazac szeleteket sóztam, bedörzsöltem citromborssal, citromlevet locsoltam rá és kókuszolajat tettem egy alufólia tálcára, erre a lazacot és forró sütõb tettem. Kb. 15-18 perc alatt kész van, tálaláskor még lehet rá citromlevet locsolni. Az édesburgonyákat meghámoztam, a cukkinit nem kell és mindegyiket lereszeltem, nagyobb lyukú reszelõn. Hozzáadtam az apróra vágott újhagymát, a zúzott fokhagymát, tojásokat és a keményítõt, sóztam, borsoztam és jól összedolgoztam a masszát. Serpenyõben kókuszolajat melegítettem evõkanállal adagoltam és kisebb tallérokat sütöttem, mindkét oldalát szép pirosra. Készítettem még hozzá pirított céklát is, nagyon ízlett nekünk így együtt. De a tócsnit el fogom készíteni magában is, kókusztejföllel vagy kesutejföllel, de nem paleozóknak sima tejföllel is nagyon finom.
Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)