Citromos lazac zöldhagymával, fûszeröntettel
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 lazacfilé
- 2 citrom
- 1 csokor zöldhagyma
- 1 összmarék friss fûszer: zsálya, kapor, petrezselyemzöld
- 13 evõkanál olívaolaj
- 1 evõkanál mustár
- só, õrölt bors
Elkészítése:
- Az egyik citromot szeletekre vágva egy tûzálló tál aljára sorakoztatjuk.
- 2 evõkanálnyi fûszert félreteszünk,a többit 4 evõkanál olajjal összekavarjuk.
- A halat sózzuk, borsozzuk, ráfektetjük a citromra, és betakarjuk az olajas fûszerkeverékkel.
- 180 fokos sütõben 15 percig pároljuk.
- Az öntetehez a félretett fûszereket apróra vágjuk, és összekavarjuk mustárral, 8 evõkanál olajjal, 3 evõkanál citromlével, sóval, borssal.
- A hagymát megmossuk, három részre vágjuk, a vastagabb részét kétfelé hasítjuk, majd egy grillserpenyõben a maradék olajon (1 evõkanál) megpirítjuk.
- A lazacot fûszeröntettel meglocsolva, grillezett zöldhagymával tálaljuk.