Citromos-kókuszos mousse torta
sponsored links
Ez a történet még tavaly nyárig nyúlik vissza: rátaláltam egy - szerintem - nagyon klassz sütire, a key lime pie-ra, amit szabad fordításban lime-os pitének lehetne nevezni. Nekem nagy kedvencem lett, isteni volt savanykásan édes, hûsítõ krémje nyári estéken. Nem beszélve arról, hogy gyorsan elkészíthetõ. Majd kaptam a hidegzuhanyt: a páromnak nem ízlett, szerinte túl "tömény" (én ezt nem így mondanám, de ezt majd máskor még taglaljuk... )
Gondolkoztam valami könnyedebb változatban, de szokásomhoz híven nem foglalkoztam vele tudatosan.
Aztán jött a megoldás: lazítsuk a krémet, kvázi mousse-osítsuk (szép magyar kifejezés...)
Ehhez rengeteg ötletet és inspirációt kaptam Zsuzsi blogjáról (Praliné Paradicsom), ahol finomabbnál finomabb variációkban készíti ezeket a típusú tortákat. Végig böngésztem tehát a bejegyzéseket: egyik kedvencem lett a kókuszmousse tortája, amit szilveszterkor - a barátnõm tejérzékenységgel élõ kisfia kedvéért - tejmentes változatban készítettem el. Ehhez a megadott hozzávalók közül a vajat kókuszzsírral, a tejszínt kókusztejszínnel helyettesítettem (ugyanúgy habbá verhetõ, mint a tejszín, talán kicsit ...