Citromos-kókuszos kukoricasütemény
sponsored links
Itt egy másik sütemény, amihez kukoricalisztet használunk. Valamilyen angol nyelvû oldalon bukkantam rá, még amikor készítettem, de most nem találom. Ám lényegtelen, mert annyira átmódosítottam, hogy csak gondolatában hasonlít az eredeti receptre. :) A végeredmény viszont isteni finom, próbáljátok ki.
Citromos-kókuszos kukoricasütemény
Hozzávalók 22 cm-es formához: 20 dkg puha vaj, 10-15 dkg cukor, 3 tojás, 12 dkg kukoricaliszt, 10 dkg kókuszreszelék, 8 dkg õrölt dióbél, mogyoró vagy mandula, 1 púpozott teáskanál sütõpor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 csipet só, 2 zöldcitrom vagy citrom, 2 csapott evõkanál cukor, porcukor, kevés vaj.
Elkészítése: A vajat habosra kavarjuk az ízlés szerinti cukorral és a vaníliás cukorral. Összevegyítjük a lisztet, a kókuszt, a diót, a sütõport, a sót, illetve a citromok lereszelt héját. A habos vajhoz adjuk a lisztes keverék egyharmadát meg egy tojást, majd a egy újabb adag lisztet és egy tojást, végül a maradék keveréket és az utolsó tojást is beledolgozzuk. Így megakadályozzuk, hogy a vaj kicsapódjon a tojások nedvességétõl. A masszát sütõpapírral bélelt, a szélein enyhén megkent kerek formába simítjuk, és 170 fokra elõmelegített sütõben 30-35 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hûlni egy keveset, majd tálra borítjuk. A két citrom levébõl, a 2 evõkanál cukorból és 1,5 dl vízbõl szirupot fõzünk, és a langyos süteményre locsoljuk. Tálaláskor, ha szeretnénk, megszórjuk kevés porcukorral és citromhéjjal.