CITROMOS-KRÉMSAJTOS BLONDIE GRÁNÁTALMÁVAL
sponsored links
citromkrémes blondie |
A blondie a browni testvére, csak ebbe fehér csokoládé kerül az étcsoki helyett.
A világ legegyszerûbb dolga ezt a sütit összedobni, és fél órába belefér az elkészítése a sütéssel együtt. Mondhatni, hogy villámsüti.
Nálam citrom és Limoncello likõr adta meg a zamatát, a ropogós, rubinvörös gránátalma magocskák pedig megkoronázták. A gránátalmát lehet a tésztába is belekeverni, akkor talán mutatósabb, én csak a két réteg közé szórtam.
Cukor helyett xilitet használtam, hogy csökkentsem kissé a kalóriákat.
Cukor helyett xilitet használtam, hogy csökkentsem kissé a kalóriákat.
Hozzávalók
blondie
15 dkg fehér csokoládé
8 dkg vaj
8 dkg cukor (nálam xilit)
14 dkg liszt (nálam tönkölybúza fehér)
2 db. tojás
1 kupica Limoncello
1 kezeletlen citrom héja
1 csipet só
2 csipet sütõpor (elhagyható)
sajtréteg
25 dkg mascarpone
1 tojás
2 evõkanál cukor (xilit)
1 kezeletlen citrom héja
2 kupaknyi Limoncello
1/2 citrom leve
1/2 gránátalma
citromos-krémsajtos blondie |
Elkészítés
Vízgõz felett olvaszd meg az apróra tört fehér csokoládét és a vajat.
Öntsd át egy másik edénybe, ha már felolvadt minden.
Add hozzá a 2 tojást, a likõrt és a cukrot, majd reszeld bele a citromhéjat.
Egy keverõlapáttal keverd simára.
A lisztet keverd el a sóval és a 2 csipetnyi sütõporral. (ezekbe a sütikbe általában nem szoktak sütõport tenni, tehát kihagyható, de szerintem ez a picike mennyiség jót tesz neki)
Majd vegyítsd össze a többi hozzávalóval.
Nem kell hozzá gép, csak egy spatula és nem kell agyon keverni.
Közben a sütõt állítsd 180 fok, légkeverésre.
Egy 20 X 20-as tepsit bélelj ki benedvesített szilikonos sütõpapírral. Úgy tedd bele a papírt, hogy a szélein túllógjon, mert így könnyen kivehetõ lesz a kész sütemény. Nedvesíteni é összegyûrni a papírt, azért érdemes, mert akkor könnyen lehet vele bélelni.
A szoba-hõmérsékletû krémsajtot dolgozd össze a tojással és a cukorral. Reszeld hozzá a citromhéjat, facsard bele a citromlevet és öntsd hozzá a Limoncello likõrt is. Keverd össze.
A kibélelt tepsibe kanalazd a csokis masszát. Egy lapáttal lapogasd egyenletesre.
A tetejét szórd meg a gránátalmával.
A krémsajtot öntsd a süti tetejére.
Told a sütõbe és 17 perc alatt süssed készre.
A tepsiben hagyd kihûlni, majd a papír segítségével emeld ki a sütit.
16 egyenlõ kockára lehet szeletelni.
Az igazság az, hogy a képen látható szeletek még melegek, mert nem tudtuk kivárni a megfelelõ hõmérsékletet.Tehát nagyon óvatosan meg lehet próbálni felvágni, de a krémsajt csak késõbb fog megdermedni. Hidegen sokkal szebben szeletelhetõ, viszont langyosan finomabb ?.
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
Keress a Facebookon is