Citromos, korianderes vöröslencse
sponsored links
Télen nekem hiányozik a sok friss zöldség. Az ilyenkor szokásos nehezebb ételek után, sokszor vágyom valami könnyebb, egyszerû fogásra. Így született ez a citromos, korianderes vöröslencse is.
Mivel a fõzelékekkel és a levesekkel hadilábon állok, vagy túl sûrû vagy túl leveses, de soha nem úgy sikerül, ahogy kellene, így ezt a vöröslencsét nevezzük most inkább egytálétel ételnek. :)
Citromos, korianderes vöröslencse
Hozzávalók (3 fõre):
1 fej sonkahagyma
1 ek olaj
2 közepes sárgarépa
20 dkg vöröslencse
6 dl tisztított víz
1 csipet só
1 nagy csokor friss koriander
1/2 citrom
Elkészítés:
Apróra vágjuk a sonkahagymát, és egy közepes lábasban az olajon megdinszteljük. Közben a répát meghámozzuk és hosszában kettévágva felkarikázzuk. A lencsét átválogatjuk és megmossuk.
Mikor a hagyma szép üveges hozzáadjuk a répát és pár percig fedõ alatt pároljuk. Hozzáadjuk a lencsét, felöntjük a vízzel, sózzuk és lefedve 15 perc alatt készre fõzzük.
A koriandert felaprítjuk, és a citrom levét kifacsarjuk. Mikor a lencse megfõtt, levesszük a tûzrõl és hozzákeverjük a koriandert és a citromot.
Finom és gyors könnyû ebéd vagy vacsora.