Citromos keksz lila bazsalikommal
sponsored links
Lila bazsalikom szerepelt már korábban a blogon. Ezúttal desszertbe került. Természetesen szokásos bazsalikommal is süthetjük, vagy kevésbé bevállalósoknak anélkül is. Érdemes kezeletlen citromot használni. Úgy a bazsalikom mint a citrom is a Csörsz utcai piacról való. Ha tehetitek, nézzetek ki egy szombat délelõtt, megéri! Én már kíváncsian várom, hogy milyen újdonságra fogok ezúttal bukkanni :)
A citromról az eladó elmondta, hogy a zöld az olasz és attól zöld, hogy kevésbé érett, tehát nem igazi zöldcitromról (lime) van itt szó. Amúgy meg teljesen jól használható, héja is igen aromás. A nagyobbik sárga spanyol, a kisebb sárga afrikai citrom.
Hozzávalók (80-100 darabhoz, mérettõl függõen):
100 g vaj
1 tojás
1 kezeletlen citrom leve és reszelt héja
1 ek tejföl (20%os) ...