Citromos keksz

2013-02-26

sponsored links


Már többféle kekszet kipróbáltam, de ez a legfinomabb. Hamarosan jön belõle a másik kör - terveim szerint. :)
Dicséret a receptért Stahl Juditnak. Cukormáz nélkül készítettük, de így is nagyoooon finom. Jól érzik a citrom rajta.

Elkészítése

A lisztet, sütõport és sót összekeverjük egy tálban.
Másik tálban habosra keverjük a kissé megolvasztott margarint a cukorral és porcukorral. Majd belekeverjük a tojásokat, reszelt citromhéjat, citromlevet és vaníliás cukrot. (Robotgéppel is összekeverhetjük.)
Ragacsos, sûrû tésztát kapunk. Kisebb golyókat formázunk, tenyerünkkel ellapítjuk és sütõpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
180 fokos elõmelegített sütõben 13 percig sütjük.

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 tk. sütõpor
1/2 tk. só
25 dkg puha margarin/vaj
10 dkg cukor
5 dkg porcukor ...

Folytats a blogon ... izutazas.blogspot.com/2013/02/citromo...

sponsored links

Keres?s