Citromos kapros tojássaláta
sponsored links
Hozzávalók: 4 tojás, 2 evõkanál majonéz, fél-fél teáskanál mustár és reszelt citromhéj, 1-1 teáskanál apróra vágott zöldpetrezselyem és zöldkapor, só, frissen õrölt bors. A tálaláshoz kenyér szeletek.
Elkészítése: A tojásokat 13 percig fõzzük, azután leöntjük róluk a vizet és hagyjuk teljesen kihûlni. Ezután megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, összekeverjük a mustárral, a citromhéjjal, a zöldfûszerekkel, majd ízesítjük sóval és frissen õrölt borssal. Jól összekeverjük, majd kenyérszeletekre kenve, egy bögre teával kítûnõ reggeli vagy vacsora.
Megj. Aki szereti, tehet a salátába vékony szeletekre vágott zellerszárat is, az egyszerû mustár helyett pedig tehetünk magos mustárt.