Citromos - kakukkf?ves tejsz?nes karaj
sponsored links
Be kell vallanom, hogy iszonyatosan h?l?tlan dolog citromos ?teleket fot?zni!
J?het a k?rd?s, hogy de mi?rt?
Mert
olyan m?rt?k? ny?ltermel?s indul be az embern?l, hogy olyan vagyok mint
amikor a Tom ?s Jerry mes?ben Jerry a citromot nyalogatja, mik?zben Tom
?lete fell?p?s?n csorg? ny?llal pr?b?l ?nekelni!
Nem is ?n lenn?k, ha desszert helyett nem valami h?sos ?tellel ind?tottam volna ma a citromsz?ret ut?n!
Citromos
- kakukkf?ves tejsz?nes karaj k?sz?lt ma. H?la az ?gnek a holnapi eb?d
is ez lesz! M?r be is k?sz?tettem a dobozk?inkba!
A receptet itt tal?lj?tok ehhez a fog?shoz:
70 dkg karaj
3 db citrom
6 ?g friss kakukkf? (kb. 10 cm)
5 dkg liszt
s?
?r?lt fekete bors
2 ek. sert?szs?r
1 l h?sleves
2 dl tejsz?n
A karajt v?kony szeletekre v?gjuk, s?zzuk, borsozzuk ?s lisztben v?konyan megforgatjuk.
Egy serpeny?ben 2 ek. zs?rt felolvasztunk ?s ebben n?h?ny perc alatt kicsit megpir?tjuk a szeleteket, kiszedj?k ?s f?lrerakjuk.
Egy tiszta serpeny?be rakjuk a h?sokat. Hozz?karik?zunk 2 eg?sz
citromot h?jast?l ?s 5 ?gacska friss kakukkf?vet r?morzsolunk ?s
fel?ntj?k a levessel.
30 percig lefedve k?zepes fokozaton f?zz?k az ?telt. V?g?l hozz?adjuk a
tejsz?nt ?s fed? n?lk?l 10 percig ?sszerotyogtatjuk ezt a finom fog?st.
T?lal?s el?tt egy citrom h?j?t az ?telre reszelj?k ?s r?karik?zzuk a
citromot ?zl?s szerint. Egy kis illatfokoz?sk?nt r?morzsoljuk a
megmaradt ?gacska kakukkf?vet.
Tipp: k?sz?thetj?k csirkemellb?l is ezt az ?telt ol?vaolajjal ha a k?nnyebb verzi?t szeretj?k!