Citromos joghurttorta
sponsored links
Készíts tortát gyorsan és egyszerûen.
Egy kis keverés, egy kis kavarás , és máris kész van ez a könnyû citromos joghurttorta.
Ebben a nyári melegben igazán üdítõen esik, egy szelet belõle!
Hozzávalók a torta aljához:
300 g édes keksz
160 g olvasztott vaj
Hozzávalók a krémhez:
700 g görög natúr joghurt
250 g habtejszín ( Folyékony állapotában mérve! )
120 g porcukor
20 g / 1 csomag zselatin
50 ml citromlé
Továbbá: 24 cm-es kerek kapcsos tortaforma, folpack
Hozzávalók a díszítéshez:
1 db citrom
1 db narancs
1 db grépfrút
1 db mangó
Elkészítése:
Az alaphoz daráljuk le a kekszet és keverjük össze az olvasztott vajjal.
A tortaformát béleljünk ki teljesen folpackkal, majd tegyük bele a vajjal összekevert kekszet.
Kezünkkel alaposan nyomkodjuk egyenletesen le és tegyük a hûtõbe,amíg elkészítjük a krémet.
A krémhez a joghurtot keverjük össze a porcukorral .
A tejszínt verjük fel kemény habbá.
A zselatint oldjuk fel 50 ml vízbe és fõzzük fel,majd keverjük hozzá a joghurthoz.
Adjuk hozzá a citromlevet és a keményre vert tejszínt.
Keverjük fel egy habverõ segítségével és öntsük rá a tortaalapunkra.
Tegyük a hûtõbe egy éjszakára dermedni.
Másnap, vegyük ki a formából és a tetejét ,díszítsük a gyümölcsökkel tetszésünk szerint.
Egy kis keverés, egy kis kavarás , és máris kész van ez a könnyû citromos joghurttorta.
Ebben a nyári melegben igazán üdítõen esik, egy szelet belõle!
Hozzávalók a torta aljához:
300 g édes keksz
160 g olvasztott vaj
Hozzávalók a krémhez:
700 g görög natúr joghurt
250 g habtejszín ( Folyékony állapotában mérve! )
120 g porcukor
20 g / 1 csomag zselatin
50 ml citromlé
Továbbá: 24 cm-es kerek kapcsos tortaforma, folpack
Hozzávalók a díszítéshez:
1 db citrom
1 db narancs
1 db grépfrút
1 db mangó
Elkészítése:
Az alaphoz daráljuk le a kekszet és keverjük össze az olvasztott vajjal.
A tortaformát béleljünk ki teljesen folpackkal, majd tegyük bele a vajjal összekevert kekszet.
Kezünkkel alaposan nyomkodjuk egyenletesen le és tegyük a hûtõbe,amíg elkészítjük a krémet.
A krémhez a joghurtot keverjük össze a porcukorral .
A tejszínt verjük fel kemény habbá.
A zselatint oldjuk fel 50 ml vízbe és fõzzük fel,majd keverjük hozzá a joghurthoz.
Adjuk hozzá a citromlevet és a keményre vert tejszínt.
Keverjük fel egy habverõ segítségével és öntsük rá a tortaalapunkra.
Tegyük a hûtõbe egy éjszakára dermedni.
Másnap, vegyük ki a formából és a tetejét ,díszítsük a gyümölcsökkel tetszésünk szerint.