Citromos joghurt-torta
sponsored links
Igazi húsvéti torta.
Szinte minden húsvétra el is készítem, a család imádja, gyorsan elkészül, egyszerû, könnyû kis süti, pláne a sok sonkázás és egyéb, nehezebb ételek után, kész felüdülés a gyomornak.
Szinte minden húsvétra el is készítem, a család imádja, gyorsan elkészül, egyszerû, könnyû kis süti, pláne a sok sonkázás és egyéb, nehezebb ételek után, kész felüdülés a gyomornak.
Ez a torta sütés nélküli, könnyû, igazi húsvéti sütemény, friss ízû, nagyon meleg nyári napokon is kitûnõ hûsítõ édesség.
Korán reggel kell megcsinálni, így késõ délutánra már jó lesz, mivel több órát hûtõben kell állnia.
Tortaalap:
15-20 dkg bármilyen omlós keksz, morzsásra törve, 10 dkg vaj olvasztva és a kekszel jól összekeverve.
Kapcsos tortaformát alufóliába csomagolok kívülrõl, majd a vajas kekszmorzsát belenyomkodom egyenletesen az aljába, beteszem a hûtõbe, míg megcsinálom a krémet.
Szoktam 3 tojásból, 3 ek. cukorral és 3 ek. liszttel, a szokásos módon, kerek piskótalapot sütni, amikor kihûl azt helyezem vissza a kapcsos tortaformába és erre töltöm a krémet.
Igy is tökéletes.
Szoktam 3 tojásból, 3 ek. cukorral és 3 ek. liszttel, a szokásos módon, kerek piskótalapot sütni, amikor kihûl azt helyezem vissza a kapcsos tortaformába és erre töltöm a krémet.
Igy is tökéletes.
Krém:
2 nagy pohár 0,5 literes natúr joghurtot kiöntök egy nagy tálba, belereszelem 1 nagyobb citrom héját, majd a kifacsart levét, 8 dkg cukrot adok hozzá és 1,5-2 dkg zselatint vagy zselatin fix-et.
A zselatinport elõször kevés vízben simára kavarom és ...
A zselatinport elõször kevés vízben simára kavarom és ...