Citromos halfalatok
sponsored links
Hal :)
Hozzávalók (3 ? 4 személy részére): 60 dkg tõkehal filé, 5 dkg vaj, 1 citrom leve, 5 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg kukoricaliszt, 1 evõkanál házi olaszos fûszerkeverék, só, bors, 1 ? 2 dl olaj. A körethez: 1 kg krumpli, só, olívaolaj, 1 evõkanál házi olaszos fûszerkeverék. A tálaláshoz: 1 zöldcitrom.
Elkészítése: a krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, összeforgatjuk a sóval, az olasz fûszerkeverékkel, az olívaolajjal, sütõpapírral bélelt tepsibe öntjük, elõmelegített sütõben, 200 fokon pirosra sütjük.
A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, vastagabb csíkokra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük a citromlével. A zsemlemorzsát és kukoricalisztet elkeverjük, fûszerezzük az olasz fûszerkeverékkel, sóval, borssal. A halcsíkokat elõbb a citromleves vajba majd a fûszeres morzsába forgatjuk, forró olajban pirosra sütjük. A halfalatokat a sült krumplival és a zöldcitrom levével meglocsolva tálaljuk.
Megjegyzés: A házi olasz fûszerkeverék a következõket tartalmazza: szárított bazsalikom, petrezyelyemzöld, oregáno, kakukkfû, fokhagymapor. Természetesen ezt ízlés szerint variálhatjuk.