Citromos halfalatok

2017-10-26

sponsored links

Hal :)


Hozzávalók (3 ? 4  személy részére): 60 dkg tõkehal filé, 5 dkg vaj, 1 citrom leve, 5 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg kukoricaliszt, 1 evõkanál házi olaszos fûszerkeverék, só, bors, 1 ? 2 dl olaj. A körethez: 1 kg krumpli, só, olívaolaj, 1 evõkanál házi olaszos fûszerkeverék. A tálaláshoz: 1 zöldcitrom.
Elkészítése: a krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, összeforgatjuk a sóval, az olasz fûszerkeverékkel, az olívaolajjal, sütõpapírral bélelt tepsibe öntjük, elõmelegített sütõben, 200 fokon pirosra sütjük.
A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, vastagabb csíkokra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük a citromlével. A zsemlemorzsát és kukoricalisztet elkeverjük, fûszerezzük az olasz fûszerkeverékkel, sóval, borssal. A halcsíkokat elõbb a citromleves vajba majd a fûszeres morzsába forgatjuk, forró olajban pirosra sütjük. A halfalatokat a sült krumplival és a zöldcitrom levével meglocsolva tálaljuk.

Megjegyzés: A házi olasz fûszerkeverék a következõket tartalmazza: szárított bazsalikom, petrezyelyemzöld, oregáno, kakukkfû, fokhagymapor. Természetesen ezt ízlés szerint variálhatjuk. 

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2017/10...

sponsored links

Keres?s