Citromos hagymás sült pisztráng
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 4 pisztráng(egyenként kb. 25 dkg. ), 2 vöröshagyma, 4 citrom, olívaolaj, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, szárított borsikafû.
Elkészítése: A hagymát megpucoljuk, szeletekre vágjuk, 3 citromot szintén szeletekre vágunk, 1 citromnak kiszorítjuk a levét. A halakat megmossuk, szárazra töröljük, majd kívül belül sózzuk, borsózzuk és megszórjuk borsikafûvel. A halak mindkét oldalát 6-7 helyen srégen beirdaljuk, a vágásokba félbevágott citromszeleteket teszünk. A megmaradt citromszeleteket, a hagymaszeleteket és a petrezselyem felét a hasüregekbe tesszük, kívül-belül meglocsoljuk olajjal és citromlével. A halakat sütõpapírral bélelt tepsibe helyezzük, rászórjuk a megmaradt, felaprózott petrezselyemzöldet és forró sütõben, 20-25 percig sütjük. Kivesszük, 5 percig pihenni hagyjuk, majd tálaljuk.