Citromos görög mignon - SAD 7.forduló
sponsored links
Citromos görög mignon |
A kisebbik fiam névnapjára készítettem, és egyúttal ezzel nevezek a SAD 7. fordulójára is, melynek a témája most valamilyen klasszikus torta vagy sütemény újszerû, egyedi megkomponálása.
Én úgy döntöttem, hogy a citromos görög sütit, amit Stáhl Judit könyvébõl tanultam - továbbfejlesztem mignonná.
Ehhez elõször megsütöttem a citromos görög sütit úgy, ahogy EBBEN a bejegyzésben még tavaly leírtam. Annyiban tértem csak el, hogy nem volt sütõpapírom, és elég nehezen sikerült kivarázsolni a tepsibõl. Hosszában is el kellett vágnom a tésztát, hogy ne törjön el, amikor töltöttem. Tölteléke is citromkrém lett, sõt még a a külsõ bevonathoz fõzött fondantot is citromlével ízesítettem.
Citromkrém:
40 g kukoricakeményítõ
1 citrom leve
2 dl víz
1 evõkanál tejföl ...