Citromos gyümölcsös sütemény
sponsored links
Amikor érik a sok lédús gyümölcs, igyekszem a legtöbbet felhasználni belõle. Most egy olyan édesség készült, amibe vegyesen került mindenféle finomság, amit a kertben találtam. Volt még eper, meggy, és a piros ribizli is csodásan megérett. Egy kis citrommal egészítettem ki. Ha valakinek nincs citromos joghurt otthon, az sem baj, hisz görög- vagy natúr joghurt is megteszi, ekkor ki lehet egészíteni egy evõkanálnyi frissen facsart citromlével.
Gyorsan elkészül, nem kell vele sok idõt a konyhában tölteni.
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
*20 dkg liszt
*0,5 tasak sütõpor
*1 csipet só
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*12 dkg cukor
*1 ek házi vaníliás cukor
*15 dkg vaj
*3 nagyobb tojás szétválasztva
*1 kis doboz citromos joghurt (1,25 dl)
*30 dkg gyümölcs (eper, meggy, ribizli)
A sütõt elõmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütõpapírral.
A gyümölcsöket megtisztítjuk, a ribizlit leszemezzük, a meggyet kimagvazzuk, a nagyobb epreket kisebb darabokra vágjuk.
A lisztet elkeverjük a sóval, sütõporral, citromhéjjal.
A cukrokat habosra keverjük a vajjal. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a joghurtot.
Beleszórjuk a sütõporos lisztet és beledolgozzuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát az elõkészített tepsibe simítjuk. Megszórjuk a gyümölcsökkel.
170 fokra elõmelegített sütõben hõlégkeveréssel tûpróbáig sütjük. Ez nekem kb. 25-30 perc volt. A sütési idõ tájékoztató jellegû.
Ha kihûlt szeletelve, porcukorral megszórva kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.