Citromos-garnélás rizottó

2012-06-04

sponsored links


Tényleg nem nagy ördöngösség rizottót készíteni (nekem másodjára is sikerült :). Azt tapasztaltam, hogy "csupán" két fontos dologra kell figyelni - bár hozzáteszem, nem vagyok az olasz konyha nagy mestere :D. Az egyik a minsõégi alapanyag - rizottó csakis rizottórizsbõl készülhet (pl arborio, carnaroli), mert ettõl lesz igazán krémes az étel. Sajnos, elég drága, de pl a Sparban saját márkás arborio rizs még megfizethetõ áron kapható. A másik, hogy az folyadékot (bor, alaplé) csakis kis adagokban szabad adagolni, folyamatos keverés mellett. 20 perc alatt elkészül a rizs, de addig ott kell állni a tûzhely mellett.

Egy fõzõmûsorban láttam, hogy narancsban tálalták a szuflét, onnan jött az ötlet, hogy a citromos rizottót citromban tálaljam. Akár egy buliban is el tudnám képzelni, mint partyfalatkát :).

Hozzávalók
1 db vöröshagyma 
1 evõkanál olíva olaj 
3 db fokhagyma gerezd 
15 dkg vaj 
20 dkg arborio rizs 
7 dl alaplé (zöldség) ...

Folytats a blogon ... dejofozni.blogspot.com/2012/06/citrom...

sponsored links

Keres?s