Citromos-garnélás rizottó
sponsored links
Tényleg nem nagy ördöngösség rizottót készíteni (nekem másodjára is sikerült :). Azt tapasztaltam, hogy "csupán" két fontos dologra kell figyelni - bár hozzáteszem, nem vagyok az olasz konyha nagy mestere :D. Az egyik a minsõégi alapanyag - rizottó csakis rizottórizsbõl készülhet (pl arborio, carnaroli), mert ettõl lesz igazán krémes az étel. Sajnos, elég drága, de pl a Sparban saját márkás arborio rizs még megfizethetõ áron kapható. A másik, hogy az folyadékot (bor, alaplé) csakis kis adagokban szabad adagolni, folyamatos keverés mellett. 20 perc alatt elkészül a rizs, de addig ott kell állni a tûzhely mellett.
Egy fõzõmûsorban láttam, hogy narancsban tálalták a szuflét, onnan jött az ötlet, hogy a citromos rizottót citromban tálaljam. Akár egy buliban is el tudnám képzelni, mint partyfalatkát :).
Hozzávalók
1 db vöröshagyma
1 evõkanál olíva olaj
3 db fokhagyma gerezd
15 dkg vaj
20 dkg arborio rizs
7 dl alaplé (zöldség) ...